PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter
,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi
Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
13.5., 20.5., 27.5., 3.6.2019.
Centar Meleta, Črnomerec 46

Tema ciklusa: “Kako reći NE”

– razlika između zdrave ljutnje i bijesa –

 

U svibnju nastavljamo s radionicom Prakse na temu razlike ljutnje i bijesa.

Bavit ćemo se razlikom dvije bitne emocije – ljutnjom i bijesom. Istraživat ćemo koja je razlika između te dvije emocije, kakva je bila ljutnja unutar naših obitelji i kako ju mi sami percipiramo i na koji način dopuštamo (ili ne) da postoji u našim životima. Ljutnja je potrebna emocija koja štiti naše granice, alarmira nas kada su pređene i daje nam kapacitet da na miran no snažan način iskomuniciramo što nam nije u redu i kako bi voljeli da bude. Zdrava ljutnja nam daje sposobnost da jasno kažemo NE i posljedično jasno kažemo DA sa sigurnošću da to doista i želimo. Ljutnja je protočno i često je tuga odmah emocija koja slijedi. No mnogi od nas ne poznaju svoju prirodnu ljutnju, već samo bijes. Bijes je destruktivan, apsorbira nas i dolazi iz velike nemoći i ugroženosti koju osjećamo. U bijesu izgovaramo zlobne, uvredljive i nesuvisle izjave jer imamo osjećaj da se događa borba na “život i smrt”, a ne jedna nesuglasica ili jedan moment unutar odnosa. Bijes izlazi kada nemamo unutrašnju snagu, a djelomično služi i za odopterećenje živčanog sistema od ogromne napetosti i to najčešće na slabije od nas (djecu, nesigurnije suradnike, partnere…).

U ovom ciklusu otkrivat ćemo korijene bijesa i postepeno upoznavati kako izgleda zdrava ljutnja kod svakoga od nas.

Voditeljica : terapeutkinja Mihaela Richter, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti.

Praksa je radionica koja se održava kontinuirano kroz godinu svaki ponedjeljak u Centru Meleta, te je jedan od načina kako da stvorimo naviku konstantne prisutnosti prema sebi, svome tijelu, emocijama i mislima. Svu priču koju znamo o vlastitim zapinjanjima, problemima i blokadama ovdje ćemo imati priliku unijeti u pokret i razumjeti bolje kroz niz vježbi.

Praksa je inspirirana radom mojih mentora integrativnih terapeuta Laszla Pintera i Enese Mahić, te radom škole za integrativnu terapiju – Centar za integrativni razvoj u Zagrebu.

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
13.5., 20.5., 27.5., 3.6.2019.

Praksa se održava svaki tjedan ponedjeljkom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske.

 

Više info o  radionici: http://centarmeleta.com/praksa-radionica-iskustvenog-tjelesno-orijentiranog-rada/

Prijave na mail: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: