POGLED UNATRAG – ISTRAŽIVANJE VLASTITIH KORIJENA, Tamara Sertić, 21.5.2016.

POGLED UNATRAG – ISTRAŽIVANJE VLASTITIH KORIJENA
-UVODNO PREDAVANJE-

predavačica: Tamara Sertić, integrativna terapeutkinja
Centar Meleta, Črnomerec 46
21.5.2016., subota
18.30-20.00h
Predavanje je besplatno.

 

Dok je za adolescentski period vrlo tipično odbaciti vlastito nasljeđe kako bismo isprobali ‘kožu’ svega ostalog što postoji te pronašli našu vlastitu, u odraslome periodu s vremenom otkrivamo kako nismo nužno toliko daleko od vlastitih roditelja, vlastitih baka i djedova, a ukoliko smo s time upoznati, možda niti puno dalje od onih koji su hodali ovom zemljom i davno prije nego što smo sami bili u planu – svidjelo nam se to ili ne.

I dok životnim iskustvom otkrivamo što to znači biti ‘ja’, točno onakav ili onakva kakva jesam, istvoremeno otkrivamo i kakvi smo u svojoj suštini te koje su to naše kvalitete kojima se još više želimo približiti te koje još više želimo živjeti.

Otkrivajući vlastitu individualnost i otpakiravajući darove koje imamo u sebi, ponekad zaboravljamo kako je za njih bilo potrebno plodno tlo kako bi se u nama uopće usadili i polako rasli. I upravo to plodno tlo, osim nas samih i našim afiniteta, zapravo se odnosi na okruženje obiteljskog polja u koje smo izabrali doći – u dugogodišnje rituale, uvjerenja i životne navike naših predaka koji su nam omogućili da danas budemo mi – točno takvi kakvi jesmo.

I dok su neke kulture svijeta zadržale čvrsti odnos sa vlastitom linijom predaka, danas se u zapadnome svijetu odnos prema starijma, starima, starosti i prošlosti vrlo često konotira kao negativan, ili mu se ne pridaje zaslužena važnost.

I uistinu, kada se bacimo u istraživanje samih sebe, kada se pitamo zašto smo u nekim dijelovima srca širi, u nekima uži, zašto imamo određene strahove, tuge i ljutnje, naši preci će se zasigurno pojaviti sa ponekim odgovorima. Međutim, ako se odmaknemo od prvoga sloja, onoga u kojemu krivimo našu prvu liniju korijena – naše roditelje – za sve što nosimo u nama, a što nam se ne sviđa, i ako okrenemo perspektivu prema pozitivnim stranama, našim kvalitetama i darovima, otvara nam se riznica bogatstva i podrške.

Na ovome predavanju bavit ćemo se istraživanjem vlastitih korijena, vlastitog obiteljskog polja na tjelesnoj, emocionalnoj, mentalnoj, ali i energetskoj razini. Upoznat ćemo se sa pojedinim tehnikama tjelesno-orijentirane terapije i šamanske prakse Movement Medicine-a koje nam otvaraju vrata za korištenje podrške koja nam je zapravo uvijek dostupna ukoliko to sami želimo.

Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.
Rok prijave je petak 20.05.2016., a broj polaznika je ograničen.
Prijaviti se možete na mail: centar.meleta@gmail.com ili mob 099/7028 389 (Tamara)