MAPA EMOCIJA I OSNOVE KONTAKTA, Tamara Sertić, 4.2.2017., Rijeka

MAPA EMOCIJA I OSNOVE KONTAKTA
Radionica integrativne tjelesno orijentirane terapije

 

Subota, 4.2.2017.
11-14 sati
Auravitalis učilište
Juraši 52, Viškovo
Rijeka
Voditeljica: Tamara Sertić
integrativna terapeutkinja, učiteljica pripravnica plesne prakse Movement Medicine
Centar Meleta
Centar za integrativni razvoj

 

‘Odnos sa samim sobom određuje sve druge odnose koje imamo.‘

Radilo se o partnerskom odnosu, prijateljskom, odnosu s članovima obitelji ili drugim bliskim odnosima, oni su neiscrpan putokaz i zrcalo za dijelove nas samih kojima je potrebna naša vlastita pažnja. U najbližim odnosima formira se veza s drugom osobom u kojoj s vremenom naši (i njihovi) vlastiti neprorađeni dijelovi počinju stvarati dinamiku koja pokreće različite emocije. Ponekad zapnemo, ponekad se spotaknemo, ponekad poželimo otići u drugome smjeru, a često izaberemo ostati i vidjeti priču koja biva ispričanom upravo iza te dinamike.

StockSnap_XE3TAOR8NFIako kažu da je za odnos potrebno dvoje, u najmanju ruku potrebni smo mi sami. Odnos prema sebi, poznavanje sebe, vlastitih emocija, stanja, priča, želja i potreba te naši odgovori na njih, bili svjesni ili nesvjesni, gotovo su poput utabanog korita kroz koje teče rijeka svih drugih odnosa koje imamo. Pritom su naše emocije, kao i naše reakcije na njih tlo korita koje je ponekad tečno i glatko, a ponekad grubo, prepuno zavijutaka te kamenja preko kojih otežano tečemo.

Svaka emocija ima vlastitu funkciju te u svojoj prirodi nije niti pozitivna niti negativna. One su sastavni dio onoga što nas čini ljudskim i neizmjerna riznica priča naše podsvijesti koje čekaju da budu ispričane kako bi nam život bio širi, tečniji, ispunjen i cjelovit. One su također i izvor snage i užitka onda kada se protiv njih ne borimo, nego ih prihvaćamo, zrelo držimo te kroz njih protičemo.

Na ovoj radionici upoznat ćete teoriju i praksu integrativne tjelesno orijentirane terapije po metodi Centra za integrativni razvoj. Kroz iskustvene vježbe i sigurno vodstvo terapeuta prolazit ćete kroz mapu vlastitih emocija te otkriti koji je vaš temeljni odnos prema njima. Saznat ćete kako one utječu na vaše bliske odnose te koji mehanizmi stoje na putu da kako bi se u odnosima koje imate otvorili prema još većem užitku, ispunjenju i radosti.

 

*Dođite obučeni u ugodnoj odjeći u kojoj se možete slobodno kretati te s bocom vode.

Nakon radionice moguć je i individualni terapijski termin (1.15h),
Za radionicu i/ili za individualni terapijski termin je potrebna prijava, a broj polaznika ograničen.

Rok prijave je četvrtak, 2.2.2017.
Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail centar.meleta@gmail.com ili mob 099 7028 389 (Tamara).
Za informacije u vezi dolaska do dvorane možete se javiti na mob 099 6040 740 (Anelia).

 

Cijena radionice je 300 kn.
Cijena za studente, umirovljene ili nezaposlene je 250 kn.
Cijena individualnog terapijskog termina je 300 kn.

 

Polaznici radionice imaju 10% popusta za radionicu plesne prakse Movement Medicine koja će se održati isti dan, 4.2.2017. od 19.00 do 21.00 sati.