TRODNEVNA RADIONICA – Dodir plesom // Dodir čulima – JandaLa

TRODNEVNA RADIONICA
Dodir plesom // Dodir čulima – JandaLa

Radionicu vode: Marija Rudić i Mihaela Richter

5.-7.6.2020. godine
(petak/subota/nedelja)
Imanje JandaLa, Srbija

Pozivamo vas na vikend radionicu holističkog plesa i telesno-orientisanih praksi sa posebnim naglaskom na čula/osete, na njihovu snagu da neguju unutrašnji svet u nama i povezuju nas sa svetom oko nas.
Radionica Dodir plesom// Dodir čulima nastala je kroz saradnju i druženje dve voditeljke Mihaele Richter i Marije Rudić, iz želje da svoja različita, ali vrlo komplementarna znanja i prakse unesu u isti prostor.
Istraživaćemo moć tela da sa svakim novim pokretom u koji se prisutno pustimo, osetimo čitavo more senzacija, sopstvenu budnost i naše živuće biće. Otkrivaćemo šta sve ima kapacitet da nas dirne i šta nas podržava da osetimo užitak.
Dopuštaćemo sebi da usporimo ili ubrzamo kako bi mogli biti dirnuti dahom, dodirom, slikama koje nas okružuju, dirnuti onim što čujemo oko sebe, da možemo potpunije okusiti svet.
Da možemo biti dirnuti sobom i učvrstiti čulima most prema drugome.

ZA KOGA:
Ova radionica namenjena je svima koji vole slobodan ples, i telesno orijentisani pristup i imaju poverenje da su telo, ples i pokret darovi putem kojih se jasnije, stvarnije i lakše krećemo, kroz naša životna iskustva. Ključno je da imamo nameru da telo koristimo za unutrašnje ispunjenje, strpljivo, posvećeno i nežno.
Na radionici ćemo koristi ples, kontakt improvizacije, vizualizaciju i Core Energetics vežbe.
Za učešće na radionici je poželjno prethodno plesno ili iskustvo rada sa telom, ali namera da se posvetimo istraživanju jedina, suštinski potrebna.
Radionica se održava na prelepom imanju JandaLa čiji će nam ambijent biti koljevka za istraživanje, sigurnost, negovanje i užitak kroz čula.
Uz to, imaćemo dovoljno vremena da zaronimo u lepotu imanja JandaLe, sa sjajnom hranom, ralaksacijom u sauni i toploj kupki i uživanjem na vidikovcima s pogledom na Dunav.
Plesaćemo i u predivnoj plesnoj sali, ali ćemo iskoristiti priliku da istražujemo ples i pokret s vama i u prirodi.

MESTO:
(Imanje JandaLa – https://jandala.org/galerija)
Imanje JandaLa – nalazi se na pola puta između Beograda i Novog Sada na jugoistočnim obroncima Nacionalnog parka Fruška Gora, 8 kilometara od autoputa. Imanje JandaLa prostire se na jednom hektaru i nalazi se preko puta jednog od najvećih rečnih ostrva zvanog Krčedinska Ada. Tokom našeg boravka rezervisano je samo za nas.

CENA:
Cena zavisi od tipa smeštaja za koji se opredelite i uključuje – boravak na imanju i prenoćište, pun pansion, radionicu, korišćenje spa i plesnog prostora tokom celog boravka.
Cene za rane prijave važe uz upatu depozita do 20/04/2020. godine.
Jasniju sliku o samom tipu smeštaja i cenama dobićete u samom formularu putem kojeg se prijavljujete:

https://forms.gle/u1DLsqwQZaec2P78A

Ako imate dodatnih pitanja možete nam pisati na plestrazivanje@gmail.com.

O nama:
MIHAELA RICHTER
Mihaela je integrativna telesno-orijentirana terapeutkinja koja je završila šestogodišnju terapijsku školu Centra za integrativni razvoj u Zagrebu.
Primaran fokus njenog rada je kroz telesno-orijentisan terapijski pristup. Radi individualni terapijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa u Centru Meleta koji je osnovala sa svoje tri terapeutkinje suputnice. Predavačica je na terapijskoj školi Centra za integrativni razvoj u Zagrebu i na programu Svjesno roditeljstvo koji se bavi edukacijom roditelja. U svoj rad unosi dugogodišnje znanje iz plesne prakse 5 ritmova, te Core Energetics i TRE vežbi. Duboko veruje da odnos koji imamo sa samim sobom određuje sve druge odnose koje kreiramo u životu.
Mama je šestogodišnjeg sina kojeg brižno prati sa svojim partnerom Zlatanom.

MARIJA RUDIĆ
Marija Rudić završila je dvogodišnji učiteljski program na austrijskom Institutu za holistički ples i pedagogiju pokreta i pohađala napredni učiteljski program na istom institutu. Redovno drži radionice holističkog plesa, koristeći slobodan ples i improvizaciju, kontakt improvizacije, autentični pokret, tehnike rada na telu i osvešćivanja tela. Na edukaciji je iz telesno orijentisane terapije u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu i asistira na CIR programu u Beogradu. Posvećeno istražuje različite prakse telesno-emocionalne orijentacije i radi individualnu telesno orijetnisanu terapiju. Uporno se i iznova zaljubljuje u ples i mogućnosti našeg tela, i vidi ih kao izvor novih saznanja, iznenađenja, mesto lične iskrenosti, putokaz za preispitivanje i uslov rasta…

Tags: