RADIONICA “POVJERENJE” – radionica tjelesno-orijentiranog pristupa i holističkog plesa

Radionica “Povjerenje”
– radionica tjelesno-orijentiranog pristupa i holističkog plesa –

 

TERMIN RADIONICE:
nedjelja, 30.8.2020.
10.00-17.30 sati

MJESTO ODRŽAVANJA:
Zagreb
*naknadna obavijest o točnoj lokaciji

Voditeljice: terapeutkinje Mihaela Richter i Marija Rudić

 

Radionica Povjerenje nastala je kroz suradnju i druženje dvije terapeutkinje Mihaele Richter i Marije Rudić, iz želje da svoja različita, ali vrlo komplementarna znanja i prakse unesu u isti prostor. Ova cjelodnevna radionica bazirat će se na holističkom plesu i tjelesno orijentiranoj terapiji.

Na ovoj radionici istraživat ćemo bazu koja nam je potrebna da bismo stvorili blagostanje oko sebe – unutrašnji osjećaj sigurnosti i oslonca, povjerenje u nas same, a iz tog mjesta, u druge, stvarnost i svijet.

Život je nepredvidiv i stoga u našoj percepciji često nestabilan i zastrašujući. Zato su strah i sram naši osjećaji-pratioci u svim odlukama koje želimo sprovesti, a ne uspijevamo. Potrebno je otisnuti se u potragu za osobnim nesigurnostima s namjerom da ih upoznamo, razumijemo odakle dolaze, otkrijemo u koje smo negativne poruke vrlo rano povjerovali i kako nas one i danas oblikuju.

Otkrivat ćemo postepeno gdje još vjerujemo da nismo vrijedni, sposobni, dovoljno dobri.

Vjerujemo da razumijevanje i prihvaćanje naših nesigurnosti dovodi do jasnih, malih koraka za prolazak kroz strah i sram, biranje oslonca u ljudima koji nas zaista prihvaćaju i izgradnje kvalitetnog ritma života.

Svi imamo priče iz svoje prošlosti koje nas drže zakočenima i sputavaju. No istovremeno svi primamo nova iskustva i katkad propustimo da ih svjesno primijetimo. Svi imamo i kapacitet da odaberemo nova iskustva i ojačamo vlastito povjerenje u to da smo ih i dostojni i vrijedni.

 

Priča o povjerenju je vrlo osobna priča. Koliko dugo sebi samima nismo postavili pitanja koja često pitamo druge:
Da li vjerujem sebi?
Da li se slušam?
Da li brinem o sebi?
Da li se izdajem?

 

Naši odgovori i iskreno slušanje, mjesto su iz kojeg možemo osjetiti suosjećanje, steći novo razumijevanje sebe i s povjerenjem koraknuti ka novim izborima.

Uz povjerenje u sebe, uz jasnoću o vlastitim granicama i potrebama, možemo istinski vjerovati svijetu, možemo se drugom prepustiti, i biti pouzdan oslonac za druge.

 

Područja rada na radionici Povjerenje:
– osobne granice, snaga autentičnog “da” i “ne”
– samoodgovornost i odgovornost prema drugima
– prolazak kroz sram i strah u kontaktu s drugima i u životnim odlukama
– nježnost prema sebi i drugima

 

O voditeljicama

MIHAELA RICHTER

Mihaela je integrativna tjelesno-orijentirana terapeutkinja koja je završila šestogodišnju terapijsku školu Centra za integrativni razvoj u Zagrebu.

Primaran fokus njenog rada je kroz tjelesno-orijentiran terapijski pristup. Radi individualni terapijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa. Predavačica je na programu Svjesno roditeljstvo koji se bavi edukacijom roditelja i asistentica na terapijskoj školi Centar za integrativni razvoj u Zagrebu. U svoj rad unosi dugogodišnje znanje iz plesne prakse 5 ritmova, te Core Energetics i TRE vježbi. Duboko vjerujem da odnos koji imamo sa samim sobom određuje sve druge odnose koje kreiramo u životu.

 

MARIJA RUDIĆ završila je dvogodišnji učiteljski program na austrijskom Institutu za holistički ples i pedagogiju pokreta i pohađala napredni učiteljski program na istom institutu. Redovno drži radionice holističkog plesa, koristeći slobodan ples i improvizaciju, kontakt improvizacije, autentični pokret, tehnike rada na tijelu i osvješćivanja tijela. Na završnoj je godini edukacije  iz tjelesno-orijentirane terapije u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu i asistira na CIR programu u Beogradu. Posvećeno istražuje različite prakse tjelesno-emocionalne orijentacije i radi individualnu telesno orijentiranu terapiju. Uporno se i iznova zaljubljuje u ples i mogućnosti našeg tijela, i vidi ih kao izvor novih saznanja, iznenađenja, mjesto osobne iskrenosti, putokaz za preispitivanje i rast.

 

PRIJAVE i UPITI putem e-maila:
centar.meleta@gmail.com ili mob: 098/992 90 32 (Mihaela)

 

CIJENA:
Cijena za rane prijave do 1.8.2020. je 350 kn po polazniku.
Cijena za kasnije prijave od 2.8. do 28.8.2020. je 400 kn po polazniku.

*Snižena cijena vrijedi za parove i polaznike/ce iz drugih gradova bez obzira na trenutak prijave.

Tags: