PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
tema ciklusa: Pražnjenje i punjenje

Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi
Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

 

Idući ciklus Prakse posvetit ćemo pražnjenju i otpuštanju svega što nam je prepreka prema unutrašnjem skladu kako bi mogli opušteno i znatiželjno zakoračiti u ljetne dane. Otpuštat ćemo sva zamjeranja, nervoze, opterećenja, strahove i bezbroj drugih stanja kako bi oslobodili prostor za prazninu – prazninu iz koje se može izroditi kreacija. Radit ćemo dosta s različitim ritmovima disanja na svakoj radionici.

Iz praznine možemo osjetiti svoju istinsku potrebu i čežnju za spajanjem i kontaktom – povezivanjem s drugim, točno onoliko koliko nam treba.

Punit ćemo se kroz masaže, kroz stvaran kontakt, kroz prisutnost. Da na kraju svakog pražnjenja i punjenja barem na trenutak možemo osjetiti duboku zahvalnost što pripadamo ljudskoj zajednici i doživjeti ljepotu koja nas svakodnevno okružuje.

 

Ovo je zadnja Praksa prije ljetne pauze, a onda opet počinjemo u rujnu!

Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti.

Praksa je radionica koja se održava kontinuirano kroz godinu svaki ponedjeljak u Centru Meleta, te je jedan od načina kako da stvorimo naviku konstantne prisutnosti prema sebi, svome tijelu, emocijama i mislima. Svu priču koju znamo o vlastitim zapinjanjima, problemima i blokadama ovdje ćemo imati priliku unijeti u pokret i razumjeti bolje kroz niz vježbi.

Praksa je inspirirana radom mojih mentora integrativnih terapeuta Laszla Pintera i Enese Mahić, te radom škole za integrativnu terapiju – Centar za integrativni razvoj u Zagrebu.

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
17.6., 24.6., 1.7., 8.7.2019.

 

Praksa se održava svaki tjedan ponedjeljkom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske.

Prijave na mail: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: