PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada

PRAKSA – radionica iskustvenog tjelesno-orijentiranog rada
Voditeljica: terapeutkinja Mihaela Richter
,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi
Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić,
savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

TERMINI RADIONICE:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
4.3., 11.3., 18.3., 25.3.2019.
Centar Meleta, Črnomerec 46

tema ciklusa: GRANICE BEZ KRIVNJE

 

Tema nadolazećeg ciklusa bit će osobne granice. Granice koje imamo s drugim ljudskim bićima kreću od naše kože, polja oko nas koji nazivamo “osobni prostor”, a šire se i puno dalje. Suština kvalitetnog odnosa leži u snazi i jasnoći koju imam da mogu reći i objasniti zašto mi nešto ne paše i isto tako zašto mi nešto paše te posljedično doći do stvarne potrebe. Središnje pitanje će nam biti: Gdje završavam ja, a gdje počinješ ti? Kako mogu s jasnom granicom ostati u kontaktu s dugima? Koje su moje stvarne brige i obaveze prema drugima te kako se one mijenjaju iz kontakta u kontakt i što u tom odnosu ja doista želim dati? Nemamo iste objektivne brige prema trogodišnjem djetetu, prema šesnaestogodišnjem djetetu, prema prijatelju/ici ili prema partneru, a ipak često se brinemo za druge prije nego smo se pobrinuli za sebe. I onda dajemo jer osjećamo da “moramo”, dajemo iz brige ,a ne zato što “želimo”.  Istraživat ćemo vlastita uvjerenja u to što znači postaviti granicu i kako ona može biti transparentna. Kako se moja granica može pomicati se iz odnosa u odnos, kako bi mi sami odlučivali kada se želimo otvoriti i onda dati punim srcem, bez očekivanja , a kada se želimo zatvoriti (ne izolirati) i uživati sa sobom bez opterećujućeg osjećaja krivnje.

 

Voditeljica : terapeutkinja Mihaela Richter, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Asistenti: terapeutkinja Stella Balen i pripravnik u treningu Karlo Meštrić, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Praksa se sastoji od praktičnih Core Energetics vježbi i TRE vježbi kroz koje otvaramo tijelo i otpuštamo zadržan stres i napetost koji formiraju blokade u našim mišićima. Nakon fizičkih vježbi slijedi suptilniji dio radionice u kojem kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije te vizualizacije i meditacije istražujemo dijelove nās kojima vrlo često nemamo pristup ili ih ne razumijemo i ne vidimo u potpunosti.

Praksa je radionica koja se održava kontinuirano kroz godinu svaki ponedjeljak u Centru Meleta, te je jedan od načina kako da stvorimo naviku konstantne prisutnosti prema sebi, svome tijelu, emocijama i mislima. Svu priču koju znamo o vlastitim zapinjanjima, problemima i blokadama ovdje ćemo imati priliku unijeti u pokret i razumjeti bolje kroz niz vježbi.

Praksa je inspirirana radom mojih mentora integrativnih terapeuta Laszla Pintera i Enese Mahić, te radom škole za integrativnu terapiju – Centar za integrativni razvoj u Zagrebu.

 

TERMINI RADIONICE.:
Večernja Praksa
ponedjeljak, 20-22.30 h
4.3., 11.3., 18.3., 25.3.2019.

Praksa se održava svaki tjedan ponedjeljkom navečer u Centru Meleta, Črnomerec 46, Zagreb. Prijave primamo kontinuirano, a broj polaznika/ca je ograničen. Potrebno je uzeti udobnu odjeću za trening i bocu vode.

Cijena jednog ciklusa od 4 radionice je 400 kn. Popust imaju osobe koje sudjeluju u drugim programima Centra Meleta i za njih je radionica 350 kn/ciklus. Plaća se cijeli ciklus bez obzira na dolaske.

Više info o  radionici: http://centarmeleta.com/praksa-radionica-iskustvenog-tjelesno-orijentiranog-rada/

Prijave na mail: centar.meleta@gmail.com ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Tags: